Längesen, och jag har shoppat :)

Ja det känns som det var ett tag sen jag skrev. Tänkte igår att jag skulle skriva, men orka inte för det var så mycket jag vill skriva! Jag har shoppat en del :) Hihi, måste få slut på hemska begär. Men jag ska försöka att inte handla så mycket. Ska iof till Ullared på Torsdag, men ska försöka att hålla mig till onödiga saker haha!

Jag har skaffat mig två mössor som jag älskar!


Den gröna är min nya favvomössa, grymt skön och jag tycker den är snygg :) Den svarta/gråa går även att vända ut och in och man får en helsvart mössa, som är sjysst om man vill vara mer diskret. Plus att den är bekvämare när man har glasögonen på sig (som inte händer sååååå ofta nu, men det händer). Dom var inte i det billigaste laget.. men känner att det är värt att lägga ner på mössor man kommer använda än att man köper billiga och dom ligger i  skåpet. Det har ju hänt ganska ofta! 

Sen över till Scrappingen :) Jag har börjat med ett minialbum, den är verkligen jättemini, men ska ge den i julklapp till min syster och eftersom det är mitt första projekt med bilder, så känns det ändå som att det är helt okej. Jag gillar nog mest detta med kort än så länge. Julkort har det blivit fler av :)



Det går sakta men säkert framåt, känns som jag kommer skicka en del julkort i år så jag behöver tid :)

Gjorde även ett kort till min bästa vän här i Göteborg. Ibland så tänker man inte på att en vän betyder så mycket för en som dom gör. Vi har umgåtts mer och mer med åren och jag känner att hon blivit min bästa vän här. Så jag tyckte hon behövde lite kärlek från mig :) Därför fick hon ett kort fullt av kärlek.


Igår shoppade jag mig en stegräknare :) Nu ska jag hålla koll på hur lite jag går om dagarna. Jag och Lotta ska ta och ha våra mål per vecka och pusha och peppa varandra. Tycker jag ska bli kul. Sen hur länge man gör det är en fråga :) Hon sa att runt 10.000 steg är det som rekomenderas, men igår tog jag på  mig den efter träningen occh jag hade tagit över 5000 steg från kl. 18.30. Så frågan är om man ska ha högre krav än 10.000 per dag.

Hade tänkt träna idag med, men vad det såg ut som så kanske vi inte skulle va så många på jobbet ikväll. Igår var jag supertrött efter att ha tränat, så jag vet inte om jag vill riskera att vara så trött idag med. Har försökt hitta någon att gå ut och äta med innan jobbet, men inte lyckats ännu... Skulle vilja gå ut i det fina vädret, men va ska man göra ute idag då? :)


Floda :)

Idag vaknade jag tidigt. Kl 12 steg jag upp efter kanske 5 och en halv timmes sömn :) Gjorde mig i ordning och åkte till stan där Rebeckas mamma möte upp mig och vi åkte och hämtade Rebecka. Vi hamnade ute i Floda i en butik som heter Kortmakaren (http://www.kortmakaren.se/shop/). Jag vill ju verkligen ha allt! Idag fick jag mig köpt en heldel. En sak som jag verkligen velat ha blev jag mest nöjd över, en pappersskärare. Så idag ska det pysslas en del :) Köpte även två stycken minialbum som man får bygga ihop själv, så jag hade ju gärna framkallat lite bilder idag så jag fått göra det, men jag får framkalla imorgon. 

Här e allt jag fick med mig:

image39

Fick även stämplar som Rebecka och jag beställt för ett litet tag sen, så nu har jag massa nytt :)

Efter vi varit där åkte vi förbi Skohuset i Lerum.. det är ju så typiskt att man hittar skor när man inte har råd. Ett par som satt som gjutet! Så dit ska jag ta med mig min skotokiga vän någon dag och shoppa. Det ligger ju inte allt för långt bort.
Idag har jag även sån hemsk träningsvärk.. tog nog i ganska bra igår på crosstrainern efter dansen. Tog med mig iPoden och körde varannan låt tungt och varannan ganska lätt och snabbt. Kändes nästan som att vara på ett spinningpass :) Så det ska jag göra om när det inte finns pass att gå på. Det är ju synd att det bara är Kungsgatan som har dom maskinerna som jag gillar. Hade ju  varit perfekt ifall Backaplan förnyat sin konditionsdel lite med :)

Lat..

Jag har varit så lat denna vecka.. Varje kväll är jag så sugen på att träna men när jag vaknat och ska åka iväg så känner jag mig så anti-allt! Så jag har inte kommit iväg till gymmet mer än i måndags.. fy skäms. Men imorgon ska jag iallafall dansa och så går jag på core-passet på S.A.T.S efteråt, så det blir lite gjort. Sen får jag ta och röra mig mer nästa vecka. Jag ska iallafall gå på ett spinningpass, det är ju så grymt skönt så jag får inte lata mig mer :) Nu är det två nätter kvar på jobbet och sen är jag ledig en dag. Då ska jag åka till Floda med Rebecka och gå och kika i en pysselaffär, hoppas att jag kan hitta någon rolig stämpel och sen ett album så jag kan börja med julklappen. Sen ska jag ta och välja ut bilder som jag ska framkalla :) Vilken nörd man känner sig som, men detta är verkligen jättekul. Jag kan fastna mitt i nätterna med att sitta och klippa och klistra och mäta och ha mig.


Nej nu måste jag strax till jobbet, har inte ätit något inna.. får bli hamburgaren på jobbet idag innan vi börjar.



Nu vet jag...

.. vad jag ska göra i julklapp till min pojkväns föräldrar :) Jag ska försöka hinna med att göra ett album till dom, med bilder från alla familjesammankomster jag varit på, typ jul och midsommar :) Åh vad kul detta ska bli! Ifall jag hinner då vill säga :) Måste bara vänta på lönen innan jag kan gå ut och shoppa loss igen haha
Igår gjorde jag färdigt ett födelsedagskort och börja på ett julkort. Fast kul kortet blev jag inte så nöjd med ännu. Hade gärna lagt upp bild på födelsedagskortet, men med risk för att personen ska se det så får det vänta tills det getts bort :) hihi

Nu ska jag se lite på tv och slappa, kanske läsa lite i Stieg Larssons bok.

Fredag

Jihaaa! Jag är ledig på en Fredag!! .....so?! Det e som vilken dag som helst. Vaknade tidigt idag för att vovven inte ville vara tyst :) Han kände sig väl ensam och övergiven, så jag gick ut med honom och kunde inte somna om. Skulle lämna han vid 15, så vi åkte redan vid 13.30 och gick en promenad i 45 min innan jag lämnade han hemma :) Kände att jag vill göra något och då ringde min kompis när jag nästan va hemma och sa att hon gärna ville gå ut och äta ikväll. Javisst! Jag gick och vila en stund och sen upp och åka till stan. Jag hade bokat bord till oss på Vino Tapas(http://www.vinotapas.se/). Har ätit på två olika vino pasta (känns på namnet som att det borde vara samma ägare eller något) innan och alltid varit nöjd, så det är klart att vi skulle bli nöjda även idag :)  Jag var väl inte direkt impad av något, men det var gott. Det var fullt med oflk när vi kom så vi fick tränga in oss i ett hörn haha, så det kändes som vi hade dubbeldejt med paret bredvid. Jag hittade en ny favvo iallafall, getost och fikon fyllda filodegsknyten. Yummi! borde inte vara så svårt att göra hemma ;)

Hittade av en slump en jätteskön låt på aftonbladet. Brukar ibland kika igenom deras musikvideor och tadaaa.. En helt okänd (iallafall för mig) Vincent sjunger en skön Miss Blue :) ta del av den på:

http://www.youtube.com/watch?v=I0pP--qbUeU

När jag nu söket runt på youtube så märker jag att jag känner ju igen iallafall en av killes låtar, så så okänd va han inte hehe


Äntligen!!!

Japp, idag lanserades telefonen jag  väntat på ett bra tag :) Sony Ericsson K850i... och nu har jag äntligen en telefon som jag känner mig riktigt nöjd med. Det var inte så längesen jag köpte w850, men jag har aldrig varit riktigt nöjd med den.
image37

Är den inte snygg? Vilka fina bilder den tar då!

image38
Detta är min kompis Vovve som jag är hundvakt åt idag, och se så nöjd han ser ut att vara :)  Iallafall detta är med min nya telefon.  Minns inte om jag hann ändra den till 3 megapixel eller om den fortfarande var på 5.. borde säkert kunna se det på något sätt, men jag hitta inte :)
Vovven e ju så söt och så snäll. Jag hade tänkt att gosa med honom hela  kvällen men han vill hellre ligga på andra sidan soffan än vad jag är hihi. Vi har lekt massa med den rosa nallen. Han gillar att springa på våra golv, som han kan glida runt på med sina håriga tassar, så jag har kastat nallen och han har hämtat nallen :)

"Idag börjar mitt nya liv"...

... det skrev jag på MSN och trodde på allvar att jag skulle klara mig utan att äta äpplekakan som står i köket och bara lockar. Men jag var iallafall och rörde på mig på gymmet, så jätteilla är det ju inte. Kakan måste ju ändå ätas upp av någon. Den blev kvar efter överraskningsfesten i lördags. Oj vad folk det kom. Killens mamma och pappa, och bägge hans systrar med deras respektive och några till ur deras familj. Kändes som hela lägenheten va full av folk :) Jag tyckte det var jättekul att folk kom hit och grattade mig. Det känns ju så otroligt att de kommer för MIN skull! Ska lära mig allas födelsedagar så jag kan fira dom med, eller på något sätt få visa min tacksamhet. För killens familj är ju så mysig. Jag fick fem nya krukväxter! Så nu har jag allt som allt sju ny växter som jag ska försöka att lära mig att hålla vid liv hehe. Det ser mer hemtrevligt ut här hemma nu med dessa växter, iallafall så länge som dom överlever min glömskhet. Ja jag är inte så duktig på att vattna dom. Antingen så får dom för lite eller för mycket.. Sen fick jag ett par örhängen med ett matchande halsband, tycker det  var riktigt fint! Sen fick jag även två stora fina vinglas och ett strykjärn hihi. Ja vi har lånat ett strykjärn från killens syster ett par gånger, så dom tyckte nog vi behövde ett ;)
Imorgon ska jag pyssla med tjejerna igen, ska bli trevligt. Kommer nog vara ganska seg efter jobbet, men jag ser fram emot att få lite tips från dom som kan.
Nu ska jag gå och läsa färdigt Stieg Larssons bok så jag kan börja på nästa :)

Massa nytt :)

OJ oj oj, nu när man fyllt så fick man lite nya grejjer :) Jag fick i söndags två stycken krukväxer, som var så välkomna så :) Hoppas bara dom överlever. Sen fick jag två olika storters te, Kärleks te och Höstglöd :) Jättegott, med tunnbröd som var doppat i choklad, även denna fick jag i present. Sen så blev det två badbomber :) en violett schampoo och tvål som ska pigga upp en :) Sen fick jag lite smått och gott till min nya hobby. Köpte en QuickCut idag och massa nya stämplar. Så idag satt jag en lite sund och gjorde två kort. En som jag inte kan lägga upp här hihi

Det ska bli så kul att skicka julkort i år! Jag gör ju gärna kort till folk om någon vill köpa, så säg till om något intressant ses. Men jag gör detta för min egen skull, för att jag tycker det är så jävla kul att göra något snyggt själv! Samma som med smyckerna. Dom ska jag ta fram någon dag med och sitta med hihi. Mest av allt just nu så önskar jag mig ett skrivbord som jag kan sitta vid och pyssla. Känns lite jobbigt att alltid behöva plocka undan när man suttit vid köksbordet. Nu ska jag hoppa i säng och sova, för imorgon kommer killens släkt och ska överraska mig hehe.. ( jag vet, killen försa sig för två veckor sen så det är inte en överraskning mer, förutom att vi inte vet när dom ska komma hehe.)

Partaj

Japp igår smällde det :) Jag är supernöjd med hela kvällen och jag hoppas alla hade det trevligt hemma hos mig. Christina mötte mig efter jag handlat och vi åkte hem till mig till halv ett, vi lagade mat i evigheter :) Det blev endel och det blev gott! Här är alla festligheter vi fixa till:

image30

Gratinerade kronärtskocksbottnar

2 burkar kronärtkocksbottnar, á 400 g
12-15 hackade soltorkade tomater
2 dl crème fraiche
1/4 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 påse Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader. Låt kronärtskockorna rinna av. Blanda soltorkade tomater med crème fraiche. Smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnssäker form och lägg i kronärtskocksbottnarna. Fördela röran och strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen 15-20 min.

---------------------

Fetaostgratinerad gurka

8 port
1 1/2 gurka, ca 600 g
2 dl lätt crème fraiche
200 g Apetina feta
1 pressad vitlöksklyfta Gör så här Sätt ugnen på 200 grader. Dela gurkorna i halvor på långden. Ta bort kärnhuset. Mosa fetaosten och blanda med crème fraiche och vitlök. Bred blandningen på gurkan. Dela gurkan i 4-5 cm långa bitar. Lägg dem på ett smort ugnssäkert fat eller plåt. Gratinera i mitten av ugnen tills gurkan är mjuk, ca 20 min

image31
Snabba skinkrullar
8 st rullar
1 nektarin
75 g Kvibille ädel
250 g Keso cottage cheese naturell
8 stora skivor rökt skinka

Gör så här

Dela och kärna ur nektarinen. Skär den i små tärningar. Grovriv osten. Blanda cottage cheese, ost och frukttärningar. Fördela blandningen på skinkskivorna och rulla ihop. Servera med en sallad. Tips! Ta Keso cottage cheese feta oliv istället för naturell cottage cheese och ädelost.

----------------------------
Getost fyllda cocktailtomater

10 st cocktailtomater
50 g chèvreost
3 msk crème fraiche
Salt och peppar

Tillagning:

10 stycken

En enkel och snabblagad liten munsbit. Överraskningsmomentet ligger i att fyllningen inte syns när man fyller tomaterna från botten.

1. Skär av botten på cocktailtomaterna och tag ut kärnorna med en liten grönsakskniv eller en tesked.

2. Mosa getost och creme fraiche med en gaffel och smaka av röran med salt och peppar.

3. Fyll tomaterna med oströran. Arrangera snyggt på uppläggningsfat.

Receptet är framtaget av Tastelines matkreatör Sara Ghisler

Röran räcker gott och väl till flera tomater, iallafall om dom är så små som jag hade. Röran som blev över var perfekt att ha på kex :)
-----------------------------------

Melon och färskost fyllda prosciutto
8 rullar
250 g Kesella
3 dl tärnad honungsmelon
8 stora skivor prosciutto

image32

Snittar med Smögenröra och kräftstjärtar

-----------------------

Himmelblå tomat

8 körsbärstomater
150 g Høng HimmelBlå (fast jag tog en ost som var två gånger mildare än himmelblå)
16 färsk basilikablad

Gör så här

Dela körsbärstomaterna i halvor. Skär osten i 16 tärningar. Trä upp ost, tomat och basilikablad på tandpetare. Servera som tilltugg.


image33
Fetafyllda "cigarrer"

Ingredienser ca 16 st
16 ark spring roll pastry, 12x12 cm eller filodeg
200 g Apetina smulad feta
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad mynta
2 tsk Arla smör-&rapsolja

Gör så här Sätt ugnen på 225°. Halvtina degen i en blöt handduk. Blanda ost, peppar och mynta.
Ta loss ett degark i taget och låt resten ligga kvar i handduken. Lägg på en sträng fyllning, vik in kortändarna och rulla ihop till en rulle. Pensla kanterna med vatten som "klister". Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör-&rapsolja. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
image34

Snittar med en mögelost och oliver eller honungsmelon :)

image35 
Självklart var jag tvungen att bjuda på bål med :) Detta recept är för 20 pers och är hittad på http://www.tasteline.se/

0,75 l vaniljvodka
0,9 l koncentrerad rabarbersaft
0,5 l jordgubbar
7 st citroner
2,25 l sodavatten

Tillagning:

Kan förberedas innan: Skär citronerna i klyftor och dela jordgubbarna. Grunda bålskålen med vodka, rabarbersaft, citron och jordgubbar. Ställ upp glasen i raka led, gärna med ett jordgubbsgarnityr på kanten.

Fyll upp med sodavatten och massor av is när de första gästerna har gjort sig hemmastadda.
is



Japp det var allt :) Jag hittade de flesta recepten på www.arla.se och det var ju tur att man leta där, för det var super gott!